Наші вчені за допомогою нанотехнологій зуміли повторити те, що виготовили римляни 16 сторіч тому.
... і в наших вчених виникло запитання, а як древні римляни це зробили?... адже ж для цього потрібно знати нанотехнології...
Цікаві новини.
-
wert
Re: Цікаві новини.
Невеселий туризм. Багато людей полюбляют ходити на кладовища, навіть якщо там не поховані їхні близькі. Так ось, адміністрація одного із кладовищ організувала нічні екскурсії на цвинтар.
"Невеселий туризм",-... люди- дивні істоти.
"Невеселий туризм",-... люди- дивні істоти.
-
wert
-
wert
-
wert
Згадав що мені ніколи не подобались вірші Шевченка.
Наприклад:
З самого дитинства , до закінчення школи я не "розумів" українську мову, тому що обовязково всюди був Шевченко і його вірші, а слухати іх було надто тяжко.
І ось, одного разу побачив свого друга який крокував з книжкою.
-Що там у тебе?
-Вірші
-Що?
-Василь Стус, вірші.
Спочатку я подумав що він просто носить із собою книги, але потім я бачив, як він дійсно їх читає. В кінці-кінців я не витримав і попросив дати мені щось почитати.
Михайло Стельмах. "Дума про тебе".
Зараз мене дуже цікавить, чому в українців до цих пір Шевченко вважається найкращим? Напевно комусь це потрібно...
Наприклад:
Як умру, то поховайте
Мене на могилі
Серед степу широкого
На Вкраїні милій,
Щоб лани широкополі,
І Дніпро, і кручі
Було видно, було чути,
Як реве ревучий.
Як понесе з України
У синєє море
Кров ворожу... отойді я
І лани і гори —
Все покину, і полину
До самого Бога
Молитися... а до того
Я не знаю Бога.
Поховайте та вставайте,
Кайдани порвіте
І вражою злою кров’ю
Волю окропіте.
І мене в сем’ї великій,
В сем’ї вольній, новій,
Не забудьте пом’янути
Незлим тихим словом.
З самого дитинства , до закінчення школи я не "розумів" українську мову, тому що обовязково всюди був Шевченко і його вірші, а слухати іх було надто тяжко.
І ось, одного разу побачив свого друга який крокував з книжкою.
-Що там у тебе?
-Вірші
-Що?
-Василь Стус, вірші.
Спочатку я подумав що він просто носить із собою книги, але потім я бачив, як він дійсно їх читає. В кінці-кінців я не витримав і попросив дати мені щось почитати.
Михайло Стельмах. "Дума про тебе".
Зараз мене дуже цікавить, чому в українців до цих пір Шевченко вважається найкращим? Напевно комусь це потрібно...
-
Margo
Цікаво, а ти не задумався чому Національний університет імені Шевченка...здається це підтримує, що він найкращий.
Роки діятельності мають значення. Мені здається, що Шевченко раніше народився і це якось впливає на основу української мови, Шевчеко "висловив осуд поневолення українського народу царською Росією" Вікіпедії
Мабуть це і є головним?..
Роки діятельності мають значення. Мені здається, що Шевченко раніше народився і це якось впливає на основу української мови, Шевчеко "висловив осуд поневолення українського народу царською Росією" Вікіпедії
Мабуть це і є головним?..
-
wert
Я сам народився в Україні, і мені подобається моя країна, але не це:
Це гімн, - найголовніше.
Немає у мене ніякого бажання, щоб згинули мої вороженьки і я зміг панувати у своїй сторонці.
Є в мене таке відчуття, що поки буде цей гімн, на Україні буде те що є...
Ой, ще не вмерла ні слава ні воля....
Добре, почекаємо і що далі співати? Ой, вже вмерла...так?
І що цікаво , є ж гарні пісні, саме про Україну...
Гімн України
"Ще не вмерла Україна"
Ще не вмерла України, ні слава, ні воля,
Ще нам, браття українці, усміхнеться доля.
Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці,
Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці.
Це гімн, - найголовніше.
Немає у мене ніякого бажання, щоб згинули мої вороженьки і я зміг панувати у своїй сторонці.
Є в мене таке відчуття, що поки буде цей гімн, на Україні буде те що є...
Ой, ще не вмерла ні слава ні воля....
Добре, почекаємо і що далі співати? Ой, вже вмерла...так?
І що цікаво , є ж гарні пісні, саме про Україну...
-
Ангелика
Область, що потрапила в списки «забруднених» (зона відчуження, Чорнобиль), визнали одним з найбільш унікальних світових заповідників з процвітаючою популяцією вовків, оленів, бобрів, орлів і інших тварин.
Процвітаюча популяція. І це визнано на світовому рівні.
В Африці борються за популяцію слонів, мавп...
-
wert
Одного разу, ще коли при владі був Янукович, я дививсь про нього сюжет, де він дома, показує і розказує, як він живе. Ось він взяв свій телефон, і відкрив його, показуючи, хто там записаний. Каже
-Під першим номером у мене записаний..
Мені стало страшенно цікаво, хто ж записаний під першим номером у Самого Царя. Зразу ж збіглися різні думки, це ж повинна бути сама поважна людина у всій Україні. Хто ж це, хто?
Він назвав- Сергій Бубка. Я памятаю, що того разу не зовсім зрозумів, так, це відомий спортсмен, але ж є і інші...
Сьогодні спостерігаючи весь шухер про участь Росії в олімпіаді, показали, хто приймає рішення , так звані члени МОК, їх там менше двадцяти, и серед них є Сергій Бубка.
-Під першим номером у мене записаний..
Мені стало страшенно цікаво, хто ж записаний під першим номером у Самого Царя. Зразу ж збіглися різні думки, це ж повинна бути сама поважна людина у всій Україні. Хто ж це, хто?
Він назвав- Сергій Бубка. Я памятаю, що того разу не зовсім зрозумів, так, це відомий спортсмен, але ж є і інші...
Сьогодні спостерігаючи весь шухер про участь Росії в олімпіаді, показали, хто приймає рішення , так звані члени МОК, їх там менше двадцяти, и серед них є Сергій Бубка.
-
Ангелика
Знаменита наполетанська пісня "О соле міо" була написана в Одесі: місто в Україні.
Цікаво те, що в Вікіпедії є сторінка цієї пісні і в італійському варіанті є написано, що пісня була написана під "надхненням незвичайно гарного заходу сонця в Українському місті Одеса", а в українському варіанті взагалі нічого про це не написано.
Цікаво те, що в Вікіпедії є сторінка цієї пісні і в італійському варіанті є написано, що пісня була написана під "надхненням незвичайно гарного заходу сонця в Українському місті Одеса", а в українському варіанті взагалі нічого про це не написано.
Вернуться в «Таємниці забутого майбутнього»